Το ΣΔΟΕ έρχεται στη Καστοριά για να ελέγξει 5 επιχειρήσεις - Διαβάστε τα ονόματα


http://www.forologikanea.gr/data/modules/news/5/9/5952/pic-0-big.jpg
Πρόστιμα σε φορολογουμένους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση προτίθεται να επιβάλει μαζικά το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Μετά το καλοκαίρι το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει αναλάβει δράση και τον Σεπτέμβριο είχαν επιλεγεί 219 φορολογούμενοι για τους οποίους ξεκίνησε ο έλεγχος. Ξεπερνώντας τα αρχικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνονται πλέον τουλάχιστον 30-40 έλεγχοι κάθε μήνα.

Πολλοί εξ αυτών δίνουν πειστικές εξηγήσεις και ο έλεγχος ολοκληρώνεται σχεδόν χωρίς επιπτώσεις στους ίδιους.

Πάντως και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι οι ελεγχόμενοι δεν είναι απαραίτητα παραβάτες και υπόλογοι. Απλώς οι υπηρεσίες κάνουν τους ελέγχους και όσοι είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έως το τέλος Σεπτεμβρίου καταλογίστηκαν διαφυγόντες φόροι 60 εκατ. ευρώ (αναδρομικά από το 2010) και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Σχεδόν ένας στους τρεις όμως που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει, καταφεύγει στη φορολογική διαιτησία μετά τον έλεγχο, για να μειώσει τον φόρο έως και 70%. Ετσι το Δημόσιο έως τώρα εισέπραξε περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλα τα ονόματα