Μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων θα εξαιρεθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014

Ελάχιστοι αναμένεται να είναι οι φορολογούμενοι που θα εξαιρεθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014.

Σε μία προσπάθεια να επιβληθεί ο φόρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων, το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.