Εργατικό Κέντρο Καστοριάς - Κάλεσμα στην 24ωρη Απεργία αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2013


http://www.zougla.gr/assets/images/1050339.jpg
Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς - Κά καταγγέλλει την Συγκυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κλείνει Οργανισμούς, ν’ απολύει εργαζόμενους, να παίρνει μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την μεταπολίτευση και έπειτα, σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας,  συνεχίζει να σπρώχνει στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.

Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% ( 60% των νέων) και  στο νομό μας  στο 35%, η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος καταρρέει και θα χρειαστούν δεκαετίες για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και στα προ κρίσης επίπεδα.

Η πολιτική των μνημονίων της μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της διαθεσιμότητας – κινητικότητας  φέρνει όλο και μεγαλύτερα ποσοστά στην ανεργία τους ‘Έλληνες.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι οι εργαζόμενοι:

«Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».

Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής, έχουν όμως  και θα το αποδείξουν, τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες και αντεργατικές πολιτικές. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο εκείνοι που αποφασίζουν, επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιούλη 2013 και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους καθώς και όλη την κοινωνία να συμμετέχουμε όλοι μαζί.